Συντηρήστε τα δόντια σας

Ο οδοντιατρικός καθαρισμός των δοντιών μπορεί να σας βοηθήσει να προλάβετε πολύ σοβαρές και επικίνδυνες για τη στοματική σας υγεία ασθένειες, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Καλό είναι να προγραμματίζετε ένα τέτοιο καθαρισμό από τους εξειδικευμένους οδοντίατρους μας κάθε 6 μήνες.

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών με την κατάλληλη οδοντόκρεμα μετά από κάθε γεύμα και η χρήση οδοντικού νήματος είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας των ούλων και των δοντιών. Ωστόσο, επειδή όσο σχολαστικά και αν φροντίζουμε την στοματική υγιεινή μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τελικά την συσσώρευση πέτρας, πρέπει να πραγματοποιούμε τακτικά οδοντιατρικό καθαρισμό.

Με τον καθαρισμό αυτό και την κλινική εξέταση που πραγματοποιεί ο οδοντίατρος είναι σε θέση να διαπιστώσει εαν αντιμετωπίζετε ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα ή αν έχετε κάποια άλλη πάθηση ή ανάγκη.

Ο οδοντιατρικός καθαρισμός διαρκεί περίπου μισή ώρα. Με ειδικά εργαλεία αφαιρείται η πέτρα και η πλάκα από την επιφάνεια των δοντιών, τη βάση τους και ενδιάμεσα. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Μετά, ακολουθεί η σοδοβολή, μία νέα εναλλακτική μέθοδος καθαρισμού της επιφάνειας των δοντιών από χρωστικές ουσίες.

Στο τέλος της επίσκεψης θα λάβετε οδηγίες για την σωστή στοματική υγιεινή: ορθή χρήση οδοντόβουρτσας& οδοντικού νήματος και επιλογή τους βάσει των αναγκών σας.

One Tooth
One Tooth

Προστατέψτε τα δόντια σας

Τα δόντια σας είναι πολύτιμα και καλά προφυλαγμένα μέσα στην στοματική σας κοιλότητα. Ενδέχεται ωστόσο να τα τραυματίσετε σε κάποια αθλητική δραστηριότητα ή ακόμα και να τα σπάσετε σε ένα ατύχημα ή σε ένα πέσιμο.

Αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα ή πέσετε και χτυπήσετε ένα ή περισσότερα δόντια, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε ήρεμοι. Ελέγξτε το στόμα σας. Αν λείπουν κάποιο ή κάποια από τα δόντια πριν φύγετε από τον χώρο του ατυχήματος ψάξτε για τα δόντια. Όταν τα βρείτε κρατείστε τα δόντια από την μύλη (η εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και το μόνο ορατό τμήμα του) και όχι από τη ρίζα τους. Συντηρείστε τα σε ένα ποτήρι με φυσιολογικό ορό ή αν αυτό δεν είναι δυνατό σε ένα ποτήρι με φρέσκο γάλα. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας άμεσα σε ένα από τα οδοντιατρεία μας. Η επανατοποθέτηση ενός δοντιού είναι απολύτως εφικτή!

Αν είστε αθλητής, ανάλογα το άθλημα, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε τα δόντια σας κατά την διάρκεια των αθλητικών εκδηλώσεων. Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μαλακό προστατευτικό μασελάκι που θα προστατεύει τα δόντια σας, τα χείλη, τα μάγουλα και τα ούλα από τραυματισμούς που σχετίζονται με αθλητικές εκδηλώσεις. Το μασελάκι αυτό είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο από καουτσούκ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει ακριβώς πάνω από τα δόντια και τα ούλα σας, ώστε να τα προστατεύει από χτυπήματα.

Ισιώστε τα δόντια σας

Δεν σας αρέσει το χαμόγελό σας; Είναι στραβά τα δόντια σας; Ενδιαφέρεστε για μια ορθοδοντική θεραπεία; Η επιστημονική έρευνα και οι νέες τεχνικές σε συνδυασμό με την εμπειρία του παρελθόντος έχουν οδηγήσει πολλούς ενήλικες στο να αναζητήσουν λύσεις στα ορθοδοντικά τους προβλήματα. Η βελτίωση του προσώπου και η νεότερη εμφάνιση είναι επίσης κίνητρα για την ορθοδοντική θεραπεία σε ενήλικες.

Στην πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό (διάρκειας περίπου μισής ώρας) γίνεται η πρώτη εκτίμηση του προβλήματος και της στοματικής υγιεινής σας, ενημερώνεστε για την ορθοδοντική θεραπεία και τις σχετικές μεθόδους. Στο δεύτερο πλέον ραντεβού, στο οποίο θα πρέπει να έχετε μαζί σας, μια πρόσφατη πανοραμική και μία κεφαλομετρική ακτινογραφία, παίρνονται αποτυπώματα και βγάζουμε φωτογραφίες. Εκτιμώντας όλα τα δεδομένα βγαίνει και το τελικό σχέδιο θεραπείας.

Μια ορθοδοντική θεραπεία μπορεί διαρκέσει μερικούς μήνες ή και χρόνια. Συνήθως διαρκεί 1,5 με 2 χρόνια. Η διάρκεια της εξαρτάται από το είδος του προβλήματος, την ηλικία σας και τη συνεργασία σας (τήρηση των προγραμματισμένων συναντήσεων, φροντίδα των ορθοδοντικών συσκευών, συνεπής τήρηση των οδηγιών που δίνονται για κάθε στάδιο της θεραπείας)

Τα βασικά είδη από σιδεράκια, για ορθοδοντική θεραπεία, είναι τρία: (α) τα σιδεράκια που τοποθετούνται εξωτερικά των δοντιών, που είναι τα κλασσικά μεταλλικά, (β) τα πορσελάνινα σιδεράκια (λευκά σιδεράκια) και (γ) τα γλωσσικά σιδεράκια (αόρατα) τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών. Ο ορθοδοντικός μας θα σας συστήσει την ιδανική ορθοδοντική θεραπεία για το πρόβλημα σας.

Μία καινούργια καινοτόμος μέθοδος θεραπείας είναι οι διάφανοι νάρθηκες Invisalign, ένας πρακτικά αόρατος τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια σας. Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης σε υπολογιστή, το Invisalign παρουσιάζει το πλήρες πλάνο θεραπείας σας, με βάση την αρχική θέση των δοντιών σας έως την τελική επιθυμητή θέση. Στη συνέχεια, κατασκευάζονται μια σειρά από διάφανους νάρθηκες ειδικά για τα δόντια σας ώστε να μετακινούνται λίγο-λίγο, μέσω μιας σειράς προσεκτικά ελεγχόμενων κινήσεων.
Θα φοράτε τον κάθε νάρθηκα για περίπου δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα τον αντικαθιστάτε με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται προοδευτικά προς την αναμενόμενη τελική θέση.

Οι διάφανοι νάρθηκες Invisalign εφαρμόζουν άνετα στα δόντια σας και είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνουν τον έλεγχο της κίνησης των δοντιών, μετακινώντας απαλά τα δόντια σας.

One Tooth
One Tooth
One Tooth

Επιδιορθώστε τα δόντια σας

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τα δόντια σας, ενοχλήσεις, σπασίματα, πόνους, ευαισθησία στο ζεστό ή στο κρύο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Σε ένα άρτια εξοπλισμένο, οικείο και φιλικό χώρο, με τις πιο σύγχρονες τεχνικές παρέχουμε οδοντιατρικές υπηρεσίες θεραπείας και αποκατάστασης, με έμφαση στην προσωπική επικοινωνία.

Η κατάσταση των δοντιών σας παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική αυτοπεποίθηση και υγεία σας. Εάν τα δόντια σας επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σας και θέλετε να κάνετε κάτι γι ‘αυτό, ελάτε να μιλήσετε σε έναν από τους οδοντιάτρους μας.

Αντικαταστήστε τα δόντια σας

Αν έχετε φθαρμένα ή κατεστραμμένα δόντια μπορούμε να σε σας βοηθήσουμε. Υπάρχουν φορές που η αντικατάσταση των δοντιών είναι η καλύτερη επιλογή για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, είτε λόγω τραύματος, υπερβολικής φθοράς ή ελαττωματικών δοντιών. Η ομάδα μας θα αξιολογήσει την ατομική σας περίπτωση και θα σας προσφέρει τις καλύτερες επιλογές για εσάς.

Γέφυρες: μπορούν να είναι μια καλή επιλογή για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν. Η γέφυρα είναι μια σταθερή ή αφαιρούμενη συσκευή που χρησιμοποιεί σταθερά δόντια και στις δύο πλευρές του κενού ως άγκυρα. Εκτιμούμε εάν αυτά τα δόντια είναι αρκετά ισχυρά και έχουμε καλή στήριξη των οστών, προτού καταλήξουμε ότι μία γέφυρα είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Εμφυτεύματα: λειτουργούν ως υποκατάστατο των φυσικών ριζών των δοντιών και συγκρατούν τα δόντια αντικατάστασης στη θέση τους. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν κυλινδρικό σχήμα και μοιάζουν με μικρές βίδες, πάνω στα οποία τοποθετούνται στεφάνες, γέφυρες ή οδοντοστοιχίες για να αντικαταστήσουν τα δόντια που λείπουν. Εάν τα εμφυτεύματα διατηρηθούν με καλή στοματική υγιεινή, θα μπορέσουν να διαρκέσουν για όλη σας τη ζωή.
Αποτελούν το πιο σύγχρονο τρόπο για την αντικατάσταση των δοντιών και βρίσκουν εφαρμογή είτε έχετε χάσει όλα τα δόντια σας ή μόλις ένα.

One Tooth
One Tooth

Φτιάξτε το χαμόγελο σας

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το χαμόγελό σας, έχουμε την ιδανική λύση για εσάς. Στην αισθητική οδοντιατρική, οι σχετικές θεραπείες (λεύκανση, όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης κλπ.) έχουν σχεδιαστεί για να αναζωογονήσουν το στόμα σας, να ανανεώσουν την εμφάνιση, την υγεία και τη λειτουργία των δοντιών και του στόματος σας και τελικά την αποκατάσταση της αρμονίας του χαμόγελου σας. Αντιλαμβανόμαστε ότι ένα όμορφο χαμόγελο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αυτοπεποίθησή και στην αυτοεκτίμηση σας. Η οδοντιατρική μας ομάδα ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία μίας θεραπείας που να ταιριάζει σε εσάς και στις ανάγκες σας.

Καθώς μεγαλώνουμε τα δόντια μας σκουραίνουν. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι γερνάμε, αλλά προκαλείται επίσης από τις τροφές που τρώμε και πίνουμε και από άλλες συνήθειες όπως το κάπνισμα, το τσάι, ο καφές, το κόκκινο κρασί και άλλα τρόφιμα που έχουν έντονα χρώματα και μπορεί να επηρεάσουν το συνολικό χρώμα των δοντιών σας.

Η λεύκανση είναι η ιδανική θεραπεία για τη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης των δοντιών σας. Η ομάδα των οδοντιάτρων μας προσαρμόζει το σύστημα λεύκανσης που ταιριάζει σε εσάς και τα δόντια σας. Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να φωτίσετε το φυσικό χρώμα των δοντιών σας χωρίς να αφαιρέσετε οποιαδήποτε επιφάνεια του δοντιού ή να το καταστρέψετε. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, συνήθως η αρχική απόχρωση του δοντιού “λευκαίνεται” σε ελαφρύτερο χρώμα, αντί να γίνεται εντελώς λευκό.

Η συνολική διάρκεια της θεραπείας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πόσο αποχρωματισμένα είναι τα δόντια σας και τη απόχρωση στην οποία θέλετε να φτάσετε. Συνήθως μπορεί να ολοκληρωθεί εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων.

One Tooth

Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία θαυμάσια περίοδος για κάθε γυναίκα, η οποία συνοδεύεται από πολλές αλλαγές, τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές. Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες αφοσιώνονται στο παιδί που θα φέρουν στον κόσμο σε λίγο καιρό και τείνουν να παραμελούν τον εαυτό τους και μαζί και τη στοματική τους υγεία. Εδώ θα βρείτε απαραίτητες πληροφορίες για τις μέλλουσες μητέρες ώστε να κατανοήσουν τη σημασία της δικής τους στοματικής υγείας και τι πρέπει να προσέχουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ώστε να αποκτήσει το μωρό τους στο μέλλον γερά δόντια.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο μια από τις πρώτες συμβουλές που δίνουμε σε μια υποψηφία έγκυο ή σε μια γυναίκα που επιθυμεί να μείνει έγκυος είναι αρχικά να φροντίσει την υγιεινή των δοντιών της. Γιατί; Μια ανάλογη διάγνωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους. Είναι πολύ δύσκολο να θεραπεύσουμε χαλασμένα δόντια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι. Η κύηση προκαλεί πράγματι μια αυξημένη ευαισθησία στα ούλα, τα οποία μπορεί να αρχίσουν να αιμορραγούν. Οι μολύνσεις είναι επίσης πολύ συχνές και σοβαρότερες θέτοντας σε κίνδυνο το έμβρυο και την μητέρα. Κάθε πόνος λοιπόν θα πρέπει να οδηγεί στον οδοντίατρο χωρίς καμία καθυστέρηση.

Το πιο ευαίσθητο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όσον αφορά τη χορήγηση φαρμάκων, την έκθεση σε ακτινοβολία και τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν στο έμβρυο ή στην έγκυο είναι το πρώτο τρίμηνο καθώς τότε λαμβάνει χώρα και ολοκληρώνεται η οργανογένεση του εμβρύου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην αποφυγή λήψης ακτινογραφίας του δοντιού, προκειμένου να μην ακτινοβοληθεί η έγκυος άσκοπα. Παρά το γεγονός ότι οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες τύπου πανοραμικές και απλές χαρακτηρίζονται ακίνδυνες σε δοσολογία κάτω των 4 Rads, σε ανώτερα επίπεδα έχουν αναφερθεί βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στον οφθαλμό, και για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται.

One Tooth

Μάθετε περισσότερα

                                   Δείτε τις υπηρεσίες για ενήλικες
Espa banner